Ο καιρός τις επόμενες ημέρες: Μελτέμια και υψηλές θερμοκρασίες - Έρχεται νέο κύμα καύσωνα από τα μέσα της εβδομάδας

0

 

   Με μελτέμια, ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες ξεκίνησε η εβδομάδα για την Αττική, ενώ από νωρίς το μεσημέρι συναγερμό έχει σημάνει μεγάλη πυρκαγιά που ξεκίνησε από τον Κουβαρά Αττικής φτάνοντας μέχρι και την Ανάβυσσο. Σημαντικό ενδιαφέρον έχει να δούμε τώρα, πως αναμένεται να εξελιχθεί το σκηνικό του καιρού τις επόμενες ώρες και ημέρες, καθώς όλα δείχνουν πως οι άνεμοι αναμένεται να συνεχίσουν να πνέουν με μεγάλη ένταση ενώ παράλληλα οι θερμοκρασίες θα εξακολουθούν να βρίσκονται σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Αναλυτικά, 

   Σήμερα, όσον αφορά τους ανέμους, όλα δείχνουν πως δεν περιμένουμε κάποια εξασθένηση στην έντασή τους μέχρι τουλάχιστον και τις πρώτες βραδινές ώρες, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας δεν αποκλείεται να παρατηρούμε μικρότερες ριπές που δεν θα ξεπερνούν τοπικά τα 4-5 μποφόρ. Αξίζει να σημειωθεί σε αυτό το σημείο, πως επειδή η φωτιά δημιουργεί το δικό της μικροκλίμα, οι ριπές δεν αποκλείεται να είναι λίγο μεγαλύτερες.

  Αύριο Τρίτη, περιμένουμε στην Αττική γενικά αίθριο καιρό. Η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε παρόμοια επίπεδα με σήμερα, με τον υδράργυρο τοπικά εντός του λεκανοπεδίου να αγγίζει τους 37-38 βαθμούς κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες - βορειοανατολικές διευθύνσεις, με ενισχυμένη ένταση που θα φτάνει τοπικά τα 5-6 μποφόρ.

  Τη Τετάρτη, περιμένουμε παρόμοιο καιρικό σκηνικό στην Αττική με γενικά αίθριο καιρό. Η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε παρόμοια επίπεδα με σήμερα, με τον υδράργυρο τοπικά εντός του λεκανοπεδίου να αγγίζει τους 37-38 βαθμούς κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες - βορειοανατολικές διευθύνσεις, με ενισχυμένη ένταση που θα φτάνει τοπικά τα 5-6 μποφόρ.

   Από τη Πέμπτη τώρα και μετά, σύμφωνα με όλα τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, φαίνεται πως ένα ένα νέο κύμα καύσωνα θα κάνει την εμφάνισή του στη χώρα μας, φέρνοντας εκ νέου θερμοκρασίες κοντά στους 41 -43 βαθμούς κελσίου για τουλάχιστον 2-3 ημέρες. 

*Τόσο τη Τρίτη όσο και τη Τετάρτη, οι υψηλές θερμοκρασίες, σε συνδυασμό με τους πολύ ισχυρούς ανέμους θα αυξάνουν σημαντικά τον κίνδυνο εκδήλωσης και εξάπλωσης πυρκαγιάς. Θα χρειαστεί πολύ μεγάλη ΠΡΟΣΟΧΗ!

Όλα τα καιρικά νέα βρίσκονται εδώ! Βρείτε μας και στα social για πλούσιο καιρικό περιεχόμενο.

Μείνετε συντονισμένοι!

Weather For Attica

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)