Καύσωνας... Τέλος: Τελευταία μέρα καύσωνα η Τετάρτη - Έρχεται ανάσα δροσιάς από τη Πέμπτη

0

   Με αρκετά υψηλές θερμοκρασίες, ήπιους ανέμους και πολύ ηλιοφάνεια φτάσαμε στα μέσα αυτής της εβδομάδας, με όλα τα τελευταία στοιχεία να δείχνουν πως αυτή η κατάσταση θα φτάσει πολύ σύντομα στο τέλος της.

  Μία μέρα φαίνεται να απομένει για να αποχαιρετήσουμε το κύμα καύσωνα διαρκείας που μας ταλαιπώρησε για περισσότερο από επτά ημέρες στην Αττική, με την Τετάρτη να περιμένουμε την τελευταία του «εμφάνιση», ανεβάζοντας τον υδράργυρο για ακόμα μια φορά στα ύψη. Πάμε να δούμε αναλυτικά ποια αναμένεται να είναι η εξέλιξη του καιρού τις επόμενες ημέρες, με τα νέα για πρώτη φορά μετά από μέρες να είναι ευχάριστα.

  Αύριο Τετάρτη ο καιρός στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος, ενώ μικρή πιθανότητα για τοπικά αραιές νεφώσεις φαίνεται να υπάρχει κατά τις απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει νέα άνοδο με τον υδράργυρο εντός του λεκανοπεδίου να αγγίζει τοπικά τους 40-43 βαθμούς κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες - βορειοδυτικές διευθύνσεις, με ένταση που αρχικά δεν θα ξεπερνάει τα 3-4 μποφόρ, ενώ από το απόγευμα δεν αποκλείεται να αγγίζει τοπικά τα 5-6 μποφόρ. Εξαιρετικά υψηλός αναμένεται να είναι ο κίνδυνος εκδήλωσης και εξάπλωσης πυρκαγιάς, οπότε απαιτείται η απαραίτητη προσοχή από όλους.

  Αίθριος αναμένεται να είναι ο καιρός στην Αττική και τη Πέμπτη. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σημαντική πτώση, με τον υδράργυρο εντός του λεκανοπεδίου να επιστρέφει στις φυσιολογικές -για την εποχή- τιμές, φτάνοντας τοπικά τους 34-36 βαθμούς κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες - βορειοδυτικές διευθύνσεις, σχετικά ενισχυμένοι, με ένταση που θα αγγίζει τοπικά τα 6-7 μποφόρ. Εξαιρετικά υψηλός αναμένεται να είναι ο κίνδυνος εκδήλωσης και εξάπλωσης πυρκαγιάς, οπότε απαιτείται η απαραίτητη προσοχή από όλους.

 Με γενικά αίθριο καιρό, ενισχυμένους βοριάδες και φυσιολογικές για την εποχή θερμοκρασίες αναμένεται να κυλήσει και η Παρασκευή. Βελτιωμένος, ήπιος καιρός αναμένεται να μας συνοδεύσει μέχρι και το τέλος της εβδομάδας.

Όλα τα καιρικά νέα βρίσκονται εδώ! Βρείτε μας και στα social για πλούσιο καιρικό περιεχόμενο.

Μείνετε συντονισμένοι!

Weather For Attica











 

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)