Κάηκαν και τα τσιμέντα: Στα ύψη η θερμοκρασία - Έρχεται βελτίωση και στο βάθος... νέος καύσωνας

0

 

   Στα ύψη βρίσκεται ο υδράργυρος στην Αττική τις τελευταίες ημέρες, με τις θερμοκρασίες να αγγίζουν και να ξεπερνούν τοπικά ακόμα και τους 40-41 βαθμούς κελσίου. Παράλληλα, ενώ όλα δείχνουν πως από αύριο οι θερμοκρασίες σταδιακά θα υποχωρήσουν, ένα νέο κύμα καύσωνα φαίνεται να περιμένει να κάνει και πάλι την εμφάνισή του από τα μέσα της νέας εβδομάδας. Πάμε να δούμε αναλυτικά όλες τις νεότερες εξελίξεις στο σκηνικό του καιρού για τις επόμενες ημέρες.

   Αύριο Κυριακή, περιμένουμε στην Αττική γενικά αίθριο καιρό. Η θερμοκρασία θα ξεκινήσει σταδιακά να υποχωρεί, με τον υδράργυρο εντός του λεκανοπεδίου να φτάνει τοπικά τους 38 -39 βαθμούς κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες - βορειοανατολικές διευθύνσεις με ενισχυμένη ένταση που τοπικά θα αγγίζει τα 5-6 μποφόρ. Ιδιαίτερη προσοχή θα χρειαστεί καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, καθώς ο κίνδυνος πυρκαγιάς αναμένεται να είναι πολύ υψηλός.

   Τη Δευτέρα, ο καιρός στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος. Σε παρόμοια επίπεδα θα βρεθεί η θερμοκρασία , με τον υδράργυρο εντός του λεκανοπεδίου να φτάνει τοπικά τους 37 -38 βαθμούς κελσίου. Οι άνεμοι θα εξακολουθούν να πνέουν από βόρειες - βορειοανατολικές διευθύνσεις με ενισχυμένη ένταση που τοπικά θα αγγίζει τα 5-6 μποφόρ. Ιδιαίτερη προσοχή θα χρειαστεί καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, καθώς ο κίνδυνος πυρκαγιάς αναμένεται να είναι πολύ υψηλός.

  Με παρόμοιες καιρικές συνθήκες φαίνεται πως θα συνεχιστεί το σκηνικό του καιρού τουλάχιστον μέχρι και τη Τετάρτη, αφού από τότε αναμένεται νέα άνοδο στη θερμοκρασία, με ένα νέο κύμα καύσωνα να κάνει την εμφάνισή του μέχρι και τουλάχιστον τα τέλη της εβδομάδας.

Όλα τα καιρικά νέα βρίσκονται εδώ! Βρείτε μας και στα social για πλούσιο καιρικό περιεχόμενο.

Μείνετε συντονισμένοι!

Weather For Attica

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)