Ο καιρός τη νέα εβδομάδα: Έρχεται το καλοκαίρι - Άνοδος της θερμοκρασίας και ηλιοφάνεια τις επόμενες ημέρες

0


  Μετά από ένα άκρως φθινοπωρινό Σαββατοκύριακο, με βροχές, καταιγίδες αλλά και πτώση της θερμοκρασίας και με έναν Ιούνη αρκετά υγρότερο και ψυχρότερο από το φυσιολογικό, η άνοιξη έρχεται να δηλώσει τη λήξη, αφού σε πολύ λίγες ημέρες ( Τετάρτη 21 Ιουνίου) μπαίνουμε πλέον και επίσημα στο καλοκαίρι. Το καλό της υπόθεσης ωστόσο είναι πως δεν μπαίνουμε απλά τυπικά στο καλοκαίρι αλλά μπαίνουμε και καιρικά, αφού οι αμέσως επόμενες ημέρες θα χαρακτηρίζονται από καλοκαιρία και άνοδο της θερμοκρασίας που θα φτάνει για πρώτη φορά φέτος τις φυσιολογικές για την εποχή τιμές.

Αναλυτικά, 

  Αύριο Δευτέρα περιμένουμε η ημέρα να ξεκινήσει με αρκετή ηλιοφάνεια για ολόκληρο το νομό. Λίγες νεφώσεις δεν αποκλείεται να δημιουργηθούν κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οι οποίες ωστόσο δεν θα εμπνέουν τον κίνδυνο εκδήλωσης φαινομένων. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει αισθητή άνοδο, με τον υδράργυρο στο λεκανοπέδιο να φτάνει ή ακόμα και να ξεπερνάει τοπικά τους 30 βαθμούς κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες - βορειοδυτικές και έπειτα από νότιες διευθύνσεις, με ένταση που δεν θα ξεπερνάει τοπικά τα 4-5 μποφόρ.

  Βελτιωμένος και άκρως καλοκαιρινός αναμένεται να είναι ο καιρός στην Αττική τη Τρίτη, με αρκετή ηλιοφάνεια καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας. Λίγες πιθανές νεφώσεις δεν αποκλείεται να εμφανίζονται κατά τις απογευματινές ώρες στα ορεινά τμήματα του νομού. Η θερμοκρασία σε περεταίρω άνοδο, θα φτάνει τοπικά στο λεκανοπέδιο τους 31 -32 βαθμούς κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν κατά κύριο λόγο από βόρειες - βορειοδυτικές διευθύνσεις, με ένταση που δεν θα υπερβαίνει τα 3-4 μποφόρ.

  Με αρκετή ηλιοφάνεια αλλά και με θερμοκρασίες που θα αγγίζουν τοπικά ακόμα και τους 33-34 βαθμούς κελσίου φαίνεται πως θα κυλήσει ο καιρός μέχρι και τα τέλη της νέας εβδομάδας, με όλα τα νέα στοιχεία να δείχνουν πως το καλοκαίρι ήρθε για να μείνει.
 

Όλα τα καιρικά νέα βρίσκονται εδώ! Βρείτε μας και στα social για πλούσιο καιρικό περιεχόμενο.

Μείνετε συντονισμένοι!

Weather For Attica

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)