Ο καιρός το Σαββατοκύριακο: Κορυφώνεται η άνοδος της θερμοκρασίας - Έρχονται αστάθειες τη νέα εβδομάδα

1

 

   Απότομα φαίνεται πως μπήκε το φετινό καλοκαίρι στη χώρα μας, με τις θερμοκρασίες τις τελευταίες ημέρες να έχουν τραβήξει την ανηφόρα και τον ήλιο να πρωταγωνιστεί καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας στο μεγαλύτερο μέρος του νομού. Σήμερα Σάββατο, περιμένουμε το σκηνικό της καλοκαιρίας να συνεχιστεί, με αρκετή ηλιοφάνεια σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο και με την άνοδο της θερμοκρασίας να κορυφώνεται, μιας και ο υδράργυρος δεν αποκλείεται να φτάνει τοπικά τους 34-35 βαθμούς κελσίου (δεν θα εκπλαγούμε αν δούμε τοπικά και 36άρια). Λίγες νεφώσεις δεν αποκλείεται να σχηματιστούν κατά τις απογευματινές ώρες στα γύρω ορεινά και ημιορεινά -κυρίως- τμήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι - βορειοανατολικοί, με ένταση που δεν θα ξεπερνάει τα 3-4 μποφόρ τοπικά.

  Αύριο Κυριακή, ημέρα Εθνικών εκλογών, ο καιρός αναμένεται να είναι καλός στο μεγαλύτερο μέρος του νομού, με αρκετή ηλιοφάνεια το πρωί και λίγες παροδικές νεφώσεις στα βόρεια και τα δυτικά κατά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Δεν αποκλείεται τοπικά στα βόρεια και τα ορεινά τμήματα της πρωτεύουσας να δούμε κάποια ασθενή φαινόμενα, τα οποία ωστόσο δεν θα μας προβληματίζουν. Η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε παρόμοια επίπεδα με αυτά τον τελευταίων ημερών, με τον υδράργυρο εντός του λεκανοπεδίου να καταγράφει τιμές κοντά στους 33-34 βαθμούς κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις, με ένταση που δεν θα ξεπερνάει τοπικά τα 3-4 μποφόρ.

  Η νέα εβδομάδα τώρα, σύμφωνα με όλα τα νεότερα στοιχεία, φαίνεται να ξεκινάει με κάποιες παροδικές μεσημεριανές αστάθειες. Η μέρες δηλαδή θα ξεκινούν με ηλιοφάνεια, ωστόσο από το μεσημέρι μέχρι και το απόγευμα θα παρουσιάζονται νεφώσεις με τοπικά φαινόμενα κυρίως στα βόρεια ορεινά και ημιορεινά του νομού. Οι θερμοκρασίες θα παραμένουν κοντά στους 32-33 βαθμούς κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν ήπιοι. Το συγκεκριμένο καιρικό σκηνικό μοιάζει να μας συνοδεύει μέχρι και τη Τρίτη, ενώ από τα μέσα της εβδομάδας αναμένεται εκ νέου βελτίωση του καιρού.

Όλα τα καιρικά νέα βρίσκονται εδώ! Βρείτε μας και στα social για πλούσιο καιρικό περιεχόμενο.

Μείνετε συντονισμένοι!

Weather For Attica

Δημοσίευση σχολίου

1Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου