Προ των πυλών σημαντική μεταβολή του καιρού το Σαββατοκύριακο - Παρατεταμένη καλοκαιρία αμέσως μετά

0


    Με ηλιοφάνεια, τοπικές νεφώσεις και μεσημεριανές μπόρες εξακολουθεί να κυλάει το σκηνικό του καιρού τις τελευταίες ημέρες, με τις θερμοκρασίες ωστόσο να παραμένουν σε ικανοποιητικά επίπεδα που δεν παύουν να μας θυμίζουν πως βρισκόμαστε λίγες μόλις ημέρες από την επίσημη έναρξη του καλοκαιριού. Μια σημαντική μεταβολή τις αμέσως επόμενες ώρες ωστόσο, αναμένεται να μας επιστρέψει στις αρχές άνοιξης (ή φθινοπώρου) εξαιτίας του βαρομετρικού συστήματος που θα φέρει βροχές, τοπικές καταιγίδες αλλά και πτώση της θερμοκρασίας για 2 ημέρες. Η έναρξη της κακοκαιρίας αναμένεται να είναι από σήμερα το απόγευμα, με τα πρώτα φαινόμενα να κάνουν την εμφάνισή τους στα βορειότερα και ορεινά τμήματα της Αττικής, ενώ η όλη αυτή κατάσταση φαίνεται να μας συνοδεύει μέχρι και τη Κυριακή (ίσως με πιο ήπια χαρακτηριστικά και τη Δευτέρα)

Αναλυτικότερα,

   Αύριο Σάββατο, η μέρα περιμένουμε να ξεκινήσει με νεφώσεις και αρκετά διαστήματα με ηλιοφάνεια τα οποία ωστόσο πολύ σύντομα, μέχρι και νωρίς το μεσημέρι, θα μειωθούν και θα δώσουν τη θέση τους στις αυξημένες νεφώσεις αλλά και στα τοπικά φαινόμενα, που αναμένεται να ξεκινήσουν από τα βόρεια με κατεύθυνση προς τα κεντρικά και νοτιότερα. Τα όποια φαινόμενα δεν αποκλείεται να εμφανίζονται και με τη μορφή καταιγίδας (κυρίως στα βόρεια), ενώ υπάρχει και η πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών χαλαζοπτώσεων. Η διάρκεια των φαινομένων αναμένεται να μην είναι ιδιαίτερα μεγάλη, αφού μέχρι και το απόγευμα μοιάζει να εξασθενούν, ωστόσο σε όλο αυτό το διάστημα θα εμφανίζονται με εξάρσεις και υφέσεις. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει αισθητή πτώση, με τον υδράργυρο στο λεκανοπέδιο να φτάνει τοπικά τους 25-26 βαθμούς κελσίου, ενώ βορειότερα, δύσκολα θα ξεπερνάει τους 23-24 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες - βορειοδυτικές διευθύνσεις με ένταση που θα φτάνει τοπικά τα 4-5 μποφόρ. Αναμένεται μέση μεταφορά Αφρικανικής σκόνης.

    Τη Κυριακή το σκηνικό του καιρού αναμένεται να είναι παρόμοιο για την Αττική, με την μέρα να ξεκινάει με αρκετές νεφώσεις και λίγα διαστήματα με ηλιοφάνεια (κυρίως στα νότια τμήματα του νομού). Μέσα στην ημέρα θα περιμένουμε διαστήματα με τοπικά φαινόμενα, ενώ δεν φαίνεται μέχρι στιγμής πως η ένταση και η διάρκειά τους θα παρομοιάζει με αυτή του Σαββάτου. Από το απόγευμα και μετά περιμένουμε γενική βελτίωση του καιρού, με περιορισμό των φαινομένων και επιστροφή της ηλιοφάνειας. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει και πάλι μικρή άνοδο, με τον υδράργυρο εντός του λεκανοπεδίου να φτάνει τοπικά τους 27-28 βαθμούς κελσίου. Οι άνεμοι θα εξακολουθούν να πνέουν από βόρειες - βορειοδυτικές διευθύνσεις με ένταση που θα φτάνει τοπικά τα 4-5 μποφόρ.

   Με αρκετή ηλιοφάνεια και άνοδο της θερμοκρασίας φαίνεται πως θα ξεκινήσει η νέα εβδομάδα, με μικρή πιθανότητα εκδήλωσης κάποιων τοπικών φαινομένων κατά τις μεσημβρινές ώρες της Δευτέρας. Από την Τρίτη (21-6) και μετά ωστόσο, όλα δείχνουν πως το καλοκαίρι δεν θα μπει μόνο στα χαρτιά αλλά και στη πράξη, αφού σύμφωνα με όλα τα νεότερα στοιχεία το διάστημα της καλοκαιρίας θα είναι μεγάλο και οι θερμοκρασίες θα εκτοξευτούν κοντά στους 33-35 βαθμούς κελσίου για αρκετές ημέρες. 

Όλα τα καιρικά νέα βρίσκονται εδώ! Βρείτε μας και στα social για πλούσιο καιρικό περιεχόμενο.

Μείνετε συντονισμένοι!

Weather For Attica


  

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)