Ο καιρός μέχρι και το τέλος της εβδομάδας - Η πρώτη εκτίμηση για τη πορεία του καιρού μέχρι και τα μέσα του μήνα

2

 


    Με άστατο καιρό ξεκίνησε η εβδομάδα αλλά και ο Μάϊος για την Αττική, με τα πρώτα φαινόμενα να ξεκινούν από εχθές Δευτέρα και να συνεχίζουν και σήμερα Τρίτη με ήπια - μέτρια ένταση. Έτσι, μπορεί οι θερμοκρασίες να παρέμειναν ανοιξιάτικες, με τον υδράργυρο να φτάνει τοπικά τους 21-22 βαθμούς Κελσίου, όμως το καιρικό σκηνικό δεν έπαψε να θυμίζει βαθύ φθινόπωρο. Παρακάτω θα δούμε ποια αναμένεται να είναι πορεία του καιρού μέχρι και τα τέλη της εβδομάδας που διανύουμε, αλλά θα κάνουμε και μια πρώτη εκτίμηση για το καιρικό σκηνικό μέχρι και τα μέσα του μήνα αφού όλα δείχνουν πως θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

  Αύριο Τετάρτη, ο καιρός αναμένεται γενικά νεφελώδης για το μεγαλύτερο μέρος του νομού, με πιθανότητα τοπικών φαινομένων να υπάρχει μέχρι και νωρίς το πρωί. Διαστήματα με ηλιοφάνεια θα παρουσιάζονται κατά τη διάρκεια της ημέρας στο λεκανοπέδιο, ενώ δεν αποκλείεται τοπικά να πέφτουν κατά περιόδους ψιχάλες, κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νομού. Η θερμοκρασία σε παρόμοια επίπεδα με αυτά των τελευταίων ημερών, θα φτάνει τοπικά τους 21-22 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν κατά κύριο λόγο από νότιες διευθύνσεις, με ένταση που δεν αποκλείεται να φτάνει τοπικά τα 5-6 μποφόρ.

  Τη Πέμπτη, όλα δείχνουν πως το καιρικό σκηνικό δεν θα είναι ιδιαίτερα αλλαγμένο, αφού η μέρα αναμένεται να ξεκινήσει με νεφώσεις, μικρές πιθανότητες εκδήλωσης τοπικών φαινομένων και περιόδους με ηλιοφάνεια. Όσο περνάει η μέρα τα διαστήματα με ηλιοφάνεια θα έχουν όλο και μεγαλύτερη διάρκεια, ενώ κατά περιόδους δεν αποκλείεται να αναπτύσσονται τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα φτάνει τοπικά τους 22-23 βαθμούς κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν κατά κύριο λόγο από νότιες διευθύνσεις, με ένταση που δεν αποκλείεται να φτάνει τοπικά τα 4-5 μποφόρ.

 Νέα επιδείνωση του καιρού φαίνεται να περιμένουμε τελικά τη Παρασκευή, με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία να θέλουν βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος του νομού! Τα φαινόμενα φαίνεται να έχουν μικρή διάρκεια, καθώς από το απόγευμα - βράδυ της ίδιας μέρας θα έχουν περιοριστεί, ενώ το εντελώς αντίθετο καιρικό σκηνικό -με ηλιοφάνεια και θερμοκρασίες κοντά στους 24-25 βαθμούς Κέλσιου- μοιάζει να περιμένουμε για το Σαββατοκύριακο. 

  Ενώ λοιπόν ο Μάϊος μοιάζει να έχει ξεκινήσει με καθαρά φθινοπωρινές διαθέσεις, μια εκτίμηση για την εξέλιξη του καιρού μέχρι και τα μέσα του μήνα, έρχεται να μας προιδεάσει, με όλα τα τελευταία στοιχεία να θέλουν ένα αρκετά ψυχρό, για την εποχή, αλλά και υγρό πρώτο μισό του Μαΐου, με επανέναρξη της άνοιξης στο δεύτερο μισό του.


Όλα τα καιρικά νέα βρίσκονται εδώ! Βρείτε μας και στα social για πλούσιο καιρικό περιεχόμενο.

Μείνετε συντονισμένοι!

Δημοσίευση σχολίου

2Σχόλια

  1. Συγχαρητήρια, έγκυρες προβλέψεις και πάντα αναλυτικοί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου