Επιδείνωση του καιρού τη Παρασκευή - Έρχονται βροχές και πτώση της θερμοκρασίας τις επόμενες ώρες

0

 

  Με λίγες νεφώσεις, ανοιξιάτικες θερμοκρασίες και αρκετή ηλιοφάνεια φτάσαμε μέχρι και το απόγευμα της Πέμπτης στην Αττική, με μια νέα επιδείνωση του καιρού να βρίσκεται προ των πυλών, έτοιμη να επηρεάσει το νομό τις αμέσως επόμενες ώρες με βροχές, τοπικές καταιγίδες αλλά και πτώση της θερμοκρασίας σε φθινοπωρινά επίπεδα. Παρακάτω θα δούμε αναλυτικά τη πορεία της κακοκαιρίας, καθώς και την εξέλιξη του καιρού μέχρι και το τέλος της εβδομάδας.

 Από νωρίς το ξημέρωμα της Παρασκευής (σε κάποιες περιοχές ίσως και από αργά το βράδυ της Πέμπτης) την εμφάνισή τους αναμένεται να κάνουν τα πρώτα φαινόμενα στο νομό, με μέτρια ένταση, τα οποία δεν αποκλείεται να παραμένουν με εξάρσεις και υφέσεις μέχρι και το μεσημέρι, όπου και θα αρχίσουν σταδιακά να περιορίζονται και να εξασθενούν πλήρως έως και το βράδυ. Πιθανότητα για πιο ισχυρά φαινόμενα φαίνεται να παρουσιάζουν οι ανατολικές και βορειοανατολικές περιοχές του νομού, καθώς και και τα δυτικά του τμήματα (κυρίως τις πρωινές ώρες). Η θερμοκρασία σε παρόμοια επίπεδα, φαίνεται πως δεν θα ξεπερνάει τους 20-21 βαθμούς τοπικά, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση που σταδιακά θα εντείνεται, φτάνοντας τοπικά τα 5-6 μποφόρ.

  Η επιδείνωση αυτή ωστόσο δεν φαίνεται να κρατάει για μεγάλο χρονικό διάστημα, αφού το Σαββατοκύριακο θα φαντάζει παρελθόν, με τον ήλιο να κυριαρχεί για το μεγαλύτερο μέρος του νομού, και τις θερμοκρασίες να παρουσιάζουν σταδιακή άνοδο, φτάνοντας μέχρι και τους 23-24(;) βαθμούς κελσίου. Το μόνο χαρακτηριστικό που θα εξακολουθεί να μας θυμίζει την κακοκαιρία της Παρασκευής, θα είναι οι βοριάδες, οι οποίοι, τουλάχιστον για το Σάββατο, δεν αποκλείεται να πνέουν τοπικά ισχυροί με ένταση που θα αγγίζει τα  6-7 μποφόρ.


Όλα τα καιρικά νέα βρίσκονται εδώ! Βρείτε μας και στα social για πλούσιο καιρικό περιεχόμενο.

Μείνετε συντονισμένοι!

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)