Ο καιρός τη νέα εβδομάδα: Έρχεται άνοδος της θερμοκρασίας και μεταφορά σκόνης

0

 

  Με αρκετά ήπιες θερμοκρασίες και ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις πέρασε το Σαββατοκύριακο για την Αττική, ενώ από σήμερα αισθητή έκανε την εμφάνισή της και μεγάλη ποσότητα Αφρικανικής σκόνης  στην ατμόσφαιρα. Ενδιαφέρον φαίνεται να παρουσιάζει ο καιρός τις επόμενες ημέρες όμως, αφού τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία επιβεβαιώνουν μια πρόσκαιρη θερμή εισβολή, η οποία επίσης θα συνοδεύεται και από σημαντική μεταφορά Αφρικανικής σκόνης προς τη χώρα μας.

Πιο αναλυτικά, 

  Αύριο Δευτέρα, η εβδομάδα περιμένουμε να ξεκινήσει με αρκετή ηλιοφάνεια και τοπικές αραιές νεφώσεις. Ο ήλιος ωστόσο θα μοιάζει σαν να βρίσκεται κάτω από λεπτή στρώση νεφώσεων καθ' όλη ,σχεδόν, τη διάρκεια της ημέρας εξαιτίας της υψηλής συγκέντρωσης σκόνης που θα υπάρχει στην ατμόσφαιρα. Η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε αισθητή άνοδο, με τον υδράργυρο τοπικά να αγγίζει σε αρκετές περιοχές ακόμα και τους 26-27 βαθμούς κελσίου (ίσως δούμε και λίγο μεγαλύτερες τιμές), ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες, κυρίως, διευθύνσεις, ήπιοι, έντασης έως και 4 μποφόρ.

  Τη Τρίτη, το σκηνικό του καιρού αναμένεται παρόμοιο με κάποιες νεφώσεις και λίγα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Κατά τις απογευματινές (κυρίως) ώρες τώρα, κάποια προγνωστικά στοιχεία δεν αποκλείουν κάποιες τοπικές ασθενείς λασποβροχές, οι οποίες ωστόσο δεν φαίνεται να έχουν μεγάλη διάρκεια. Η μεταφορά Αφρικανικής σκόνης φαίνεται να κορυφώνεται, ενώ ο υδράργυρος θα αγγίζει τοπικά τους 25-26 βαθμούς κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις, με ένταση που για ακόμα μια μέρα δεν θα ξεπερνάει τα 3-4 μποφόρ τοπικά.

Από τη Τετάρτη και ύστερα, φαίνεται πως θα έχουμε σταδιακή υποχώρηση της Αφρικανικής σκόνης, ενώ η θερμοκρασία θα παραμένει σε τιμές βαθιάς άνοιξης και ο ήλιος θα κάνει την εμφάνισή του για όλο και μεγαλύτερα διαστήματα μέσα στη μέρα.

* Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δείξουν οι ευπαθείς ομάδες με αναπνευστικά προβλήματα τη Δευτέρα και τη Τρίτη, περιορίζοντας τις μετακινήσεις και αποφεύγοντας την άσκηση σε εξωτερικούς χώρους.

Ακολουθεί βίντεο από το windy.com, το οποίο απεικονίζει την μεταφορά σκόνης προς τη χώρα μας από σήμερα το απόγευμα μέχρι και τη Τρίτη.

Όλα τα καιρικά νέα βρίσκονται εδώ! Βρείτε μας και στα social για πλούσιο καιρικό περιεχόμενο.

Μείνετε συντονισμένοι!

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)