Ιστορικός καύσωνας σε Ισπανία και Πορτογαλία - Θα χτυπήσει 40άρια ο υδράργυρος

0

 

  Με θερμοκρασίες Αυγούστου φαίνεται πως θα τελειώσει ο Απρίλιος για την Ισπανία αλλά και τη Πορτογαλία, με τις δύο αυτές χώρες να βιώνουν ένα από τα μεγαλύτερα κύματα πρόωρου καύσωνα στην ιστορία τους. 

   Πιο συγκεκριμένα, ο υδράργυρος σήμερα σε πόλεις της Ισπανίας έφτασε ακόμα και τους 34 -35 βαθμούς κελσίου, ενώ αύριο δεν αποκλείεται να δούμε τιμές που να ''φλερτάρουν'' ακόμα και με τους 40 βαθμούς κελσίου!

  Ο καύσωνας πλήττει την Ισπανία, την ώρα που η άνοιξη στη χώρα είναι ασυνήθιστα ζεστή και ξηρή, μια καταστροφική κατάσταση για τη γεωργία, πυλώνα της ισπανικής οικονομίας.

  Σύμφωνα με την Coag, το βασικό συνδικάτο των Ισπανών γεωργών, το 60% των καλλιεργήσιμων εκτάσεων είναι σε κατάσταση «ασφυξίας» λόγω της έλλειψης βροχοπτώσεων. Για να αντιμετωπίσει την κατάσταση, η ισπανική κυβέρνηση ζήτησε την Τρίτη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να ενεργοποιήσει τον μηχανισμό διαχείρισης κινδύνων και κρίσεων της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της προκειμένου να βοηθήσει τους γεωργούς της και παράλληλα ανακοίνωσε φοροελαφρύνσεις. Η Ισπανία πλήττεται περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρώπης από την κλιματική αλλαγή, με σχεδόν το 75% των εδαφών της να οδεύει προς ερημοποίηση, σύμφωνα με τον ΟΗΕ. Η περσινή χρονιά ήταν για τη χώρα η θερμότερη που έχει καταγραφεί ποτέ, με πολλά κύματα καύσωνα να την πλήττουν από τον Μάιο.

Όλα τα καιρικά νέα βρίσκονται εδώ! Βρείτε μας και στα social για πλούσιο καιρικό περιεχόμενο.

Μείνετε συντονισμένοι!

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)